Z House / MdA Arquitectura

first_img Macarena de Almenara Projects “COPY” Houses ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/950068/z-house-mda-arquitectura Clipboard ArchDaily Photographs Lead Architects: Z House / MdA Arquitectura CopyHouses, House Interiors•Lima, Peru Peru “COPY” Architects: MdA Arquitectura Area Area of this architecture project Area:  242 m² Year Completion year of this architecture project 2018 Year:  Manufacturers: AutoDesk, Lumion, Casa Rosselló, Colomural, Deco Art, Decor Center, Deko Mundo, Rossello, Trimble Photographs:  Renzo Rebagliati Manufacturers Brands with products used in this architecture project Design Team:MdA ArquitecturaClients:Zevallos – Celle familyEngineering:Avenda Engineering – Jorge AvendañoCollaborators:Abrahan Piñango, Mauricio Diaz, Elizabeth CastilloCity:LimaCountry:PeruMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Renzo RebagliatiRecommended ProductsEnclosures / Double Skin FacadesFranken-SchotterFacade System –  LINEAResidential ApplicationsCymat Technologies Ltd.Hudson Valley Home, USA – Alusion™ Stabilized Aluminum FoamWoodLunawoodThermowood FacadesWoodTechnowoodPergola SystemsText description provided by the architects. House Z is a project developed on a land of 299.80 square meters, which belongs to a condominium of two (02) properties. The main lot is 1270 sqm and both lots share a common area of 10 sqm, designed as the pedestrian entry for them. The program is developed on two levels, being the first one of 120.64 sqm, and the second one of 121.87 sqm ceiling area.Save this picture!© Renzo RebagliatiSave this picture!CorteSave this picture!© Renzo RebagliatiFormal and functionally different house environments are distributed on an L shaped plant which helps configure a central space where the terrace, pool, grill, and a large percentage of green area are located. The concept of the house intends to maintain all the social such as private environments on the first and second level with a visual registry towards the central space.Save this picture!© Renzo RebagliatiThe first level has all the social environments (living room, dining room and family room) connected between each other, having the kitchen as main axis for them. The kitchen has an orchard generated by the recess of the rear facade, which in addition enlightens ventilates/aerates it. The free area on the first level is shaped in its majority by green areas, having a terrace and a grill area, preceded by the pool. Between the kitchen and the dining room you find the services core, which consists of a laundry, a deposit, and a service bathroom: all spaces aerated and lighted by a double height duct.Save this picture!© Renzo RebagliatiThe vertical circulation communicates the first and second house levels and is located between the kitchen and dining room. The staircase leads to a family room with a desk area, which is aerated and lighted by a double height duct as well. This space communicates, on one way, with the main bedroom, and on the other to a shared walk in closet which is lighted and aerated by the rear facade recess, and it allows access to two secondary bedrooms. Each one of these bedrooms has access to a shared bathroom located in between both.     Save this picture!© Renzo RebagliatiThe main bedroom is located on the second level’s right wing, from which you appreciate a privileged view of all the exterior environments of the house. This bedroom also has a walk in closet and a bathroom which are lighted and aerated through skylights. Structurally, the project is developed with concrete columns, plates and slabs, while the partition is masonry.Save this picture!© Renzo RebagliatiThe house expression contemplates stone floors for the terrace, micro cement for the wall which extends to the living and dining room, and on the house interior high traffic PVC floor with a wooden-like finish. The kitchen shares the same floor as the rest of the house.Save this picture!© Renzo RebagliatiFinally, the backsplash contemplates a micro cement finish, and the boards are made of quartz both on the countertops and on the island.Save this picture!© Renzo RebagliatiProject gallerySee allShow lessOnline Masterclass: The Power of People in Place MakingLectureLHL Hospital / Nordic Office of ArchitectureSelected Projects Share ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/950068/z-house-mda-arquitectura Clipboard Z House / MdA ArquitecturaSave this projectSaveZ House / MdA Arquitectura Save this picture!© Renzo Rebagliati+ 21Curated by Matheus Pereira Share CopyAbout this officeMdA ArquitecturaOfficeFollowProductsGlassConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesInterior DesignResidential InteriorsHouse InteriorsCercado de LimaConcrete HousesPeruPublished on October 24, 2020Cite: “Z House / MdA Arquitectura” [Casa Z / MdA Arquitectura] 24 Oct 2020. ArchDaily. Accessed 10 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogSinkshansgroheBathroom Mixers – LogisVinyl Walls3MExterior Vinyl Finish – DI-NOC™ StonePartitionsSkyfoldWhere to Increase Flexibility in SchoolsTiles / Mosaic / GresiteCupa PizarrasVentilated Facade – CUPACLAD UprightGlassLAMILUXGlass Roof PR60ConcreteKrytonCrystalline Waterproofing – KIMSkylightsVELUX CommercialAtrium Longlight Skylights in ExperimentariumMetal PanelsLorin IndustriesAnodized Aluminum – Copper FinishesStonesFranken-SchotterWall Covering & CladdingWindowsRabel Aluminium SystemsMinimal Casement Windows – Rabel 8400 Slim Super Thermal PlusSwingsStudio StirlingHanging Chair – BasketWallcovering / CladdingArrigoni WoodsWood Cladding – AcousticMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my streamlast_img read more

Thief wanted jail time to get teeth fixed

first_imgNewsLocal NewsThief wanted jail time to get teeth fixedBy admin – January 24, 2013 1182 WhatsApp Facebook Linkedin Print Emailcenter_img Advertisement Twitter [email protected]“HE wants to avail of dental treatment” was the unexpected response given to Judge Eugene O’Kelly when he asked why a defendant abused him for not giving a long enough prison sentence. Michael Whelan, a 34-year-old serial shoplifter and thief with over 213 previous convictions, was before Limerick District Court this week pleading guilty to the theft of a packet of razors worth €15 from the Ballinacurra Pharmacy.Sign up for the weekly Limerick Post newsletter Sign Up Currently serving a four-month sentence handed down at the start of January for a spate of thefts committed last September, Michael Whelan, with an address at Kylefea, Croom had previously protested to Judge O’Kelly for giving him too lenient a sentence.Judge O’Kelly asked Ted McCarthy, solicitor for the accused “is this why he continues to re-offend”.Mr McCarthy said that Mr Whelan had been looking for a longer sentence so as he could avail of “dental work while in prison” and added that the reason his client offended was to primarily feed his alcohol habit.Expressing surprise at the defendant’s response, Judge O’Kelly convicted Michael Whelan and sentenced him to one month in prison for the theft of the razors on January 4 last.Michael Whelan had similar outbursts at a previous sitting of the district court in Rathekeale when he shouted at Judge Mary  O’Halloran, “I want 12 months”.However, the judge, who previously referred to him “as a bit of a nuisance in the community to put it mildly”, then sentenced him to four months in prison for the theft of cider and razor blades from a Spar shop in Croom. Previous articleRape crisis group want sentencing guidelinesNext articleJobs hope from HMV sale talks adminlast_img read more